Ett besök hos oss

  Vad roligt att du är intresserad av ett besök på Sörgården!


Vi anpassar ert besök efter förmågor och önskemål, därför tycker vi det allra bästa är att ni ringer eller skickar ett mail om ni vill komma och besöka oss!  Så ser vi över vad som kan passa just Er.

Våra tidigare besök baseras såklart mycket på djuren, där spenderar vi mycket tid tillsammans. Kelar, byter vatten och tvättar rent hinkar, ger mat eller bara njuter av deras närvaro. Då djuren går ute de största delarna av året, finns det fler möjligheter till att delta i de sysslor som gården för med sig under vinter och installnings-perioden. Sysslorna anpassas efter enskild individ.

Vi har en stor trädgård, ett litet växthus och en del odlingar som en del utav våra besökare uppskattar att få hjälpa till med. Vi äter jordgubbar plockade direkt ur landet och kanske serverar vi en kaka med rabarber eller andra bär från från naturen. Det finns få saker som inger så mycket lugn som en blomstrande trädgård.

För de som önskar lunch har vi en grillplats med utsikt över våra beteshagar. Där hjälps vi åt att grilla korv tillsammans, en mycket uppskattad aktivitet av både stora och små. Inget smakar så bra som en lunch ute i naturen!

Vi har annordnat både barnkalas, öppna gårds-dagar, femkamper och  även middagsbjudningar på logen. Vi är öppna för nya idéer och inslag här på gården, så tveka inte att höra av er om ni funderar på något!

 

Från våra tidigare besökare:

"Vi har besökt Sanna och gården regelbundet under snart tre års tid. Våra gäster på dagverksamheten ser alltid fram emot att få åka ut till gården med dess djur och upplevelser. Sanna är alltid så välkomnande och aktiviteterna är både välplanerade och genomtänka"

/Personalen på Cypressens dagverksamhet för personer med minnessvårigheter i Skövde kommun.

 

” Vi har under hösten-17 haft förmånen att få besöka "En svart ko ger vit mjölk", med våra syskongrupper. Det har varit så uppskattat från ALLA. Stort engagemang från ägare med team i lekar/tävlingar och mycket mer. Tack!! Vi önskar att få komma tillbaka!

/ Maritha, Elisabeth o Vicky Anhörigstödsverksamheten i Skövde Kommun”

 

"Vi kan verkligen rekommendera att ha barnkalas på Sörgården - vår son har önskat det tre år i rad! Kalaset innehåller allt från gos med djuren, hoppa i hö, disco i ladan och mycket gott fika till alla barnen. För att inte tala om den uppskattade skattjakten, som innehåller olika kluriga ledtrådar och har varit mycket spännande och uppskattat hos alla barnen. Tack Sanna & Mathias för att ni öppnar upp er gård så våra barn får möjligheten att bjuda sina kompisar på denna härliga upplevelse.

/Sanna & Björn - föräldrar.

 

"Man känner sig alltid lika välkommen när man kommer till Sannas lantgård. Man får gott hembakt välkomstfika och samlas tillsammans allihop för att lära känna varandra innan det bär iväg till djuren. Alla som kommer till Sanna kan vara med på dina egna villor och inga krav ställs på oss som är med. Dom har får på gården och det är dom mest kärvänliga får jag mött...man får vara hos dom och gosa och mata dom.Det finns även kaniner som man kan kela med och kossor som alla får vara med och mata. Innan korvgrillning så hjälps alla åt att bära ved och man startar elden. Det finns massor att pyssla med som tipspromenad, sitta i traktorn, gosa lite mer med djuren om  man vill.

Dagen avslutas med en riktig höjdpunkt och det är att sitta i en vagn efter traktorn och åka runt i den...det är mycket uppskattat och efter det är det avslutningfika 

Personal inom LSS i Skövde kommun, sommaraktivitet.

 

"Hej Sanna och tack för en helt underbar dag på er lantgård. 
Du kom och mötte upp oss vid ankomsten, ett fint välkomnande där vi kände oss varmt välkomna och att du gav katalogen (som jag hade tagit med) till My gjorde att du hamnade högt på Mys "gillalista". trots att hon stod kvar vid bilen en stund behövde vi inte köra undan bilen denna (4:e) gång, det var mycket positivt.
Vi kom även fram till att det var mycket bra med en liten grupp besökare då My är där (onödig stress och panik minskade betydligt). Att ställa en stol lite på avstånd så att My hade koll på läget i mat/fikasituationerna var också en mycket bra idé. Det var jättefint att My fick ta sin egen tid att utforska och att gå runt som hon ville plus jättekul inslag med den lilla tjejhästen som gick fritt, det inslaget hoppas vi är med även nästa år. Att My inte gick in till fåren berodde säkert på att ytan var för liten och att vi var tvungna att stänga grinden så inte fåren rymde, det positiva var att hon faktiskt försökte flera gånger att gå in till fåren men ångrade sig i grinden.
När det var dags för rundan med traktor och vagn, fick My titta på tills alla satt sig vagnen och sen startade Mathias traktorn innan ni var snälla och hjälpte även My upp i vagnen.
My är en autistisk tjej utan tal som inte klarar av barn men även detta gick fantastiskt bra med er son Casper.
Det värmde otroligt mycket.

Våran dag på lantgård hade varit omöjlig om inte ni, fina familj hade funnits där som stöd med era varma och
stora hjärtan för alla och envar. Ni är helt underbara och fantastiska.


Många varma kramar från My och hennes assistent Inger ♥" 2019-07-24

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)