Ett besök hos oss

  Vad roligt att du är intresserad av ett besök på Sörgården!


Vi anpassar ert besök efter förmågor och önskemål, därför tycker vi det allra bästa är att ni ringer eller skickar ett mail om ni vill komma och besöka oss!  Så ser vi över vad som kan passa just Er.

Våra tidigare besök baseras såklart mycket på djuren, där spenderar vi mycket tid tillsammans. Kelar, byter vatten och tvättar rent hinkar, ger mat eller bara njuter av deras närvaro. Då djuren går ute de största delarna av året, finns det fler möjligheter till att delta i de sysslor som gården för med sig under vinter och installnings-perioden. 

Vi har en stor trädgård, ett litet växthus och en del odlingar som en del utav våra besökare uppskattar att få hjälpa till med. Vi äter jordgubbar plockade direkt ur landet och kanske serverar vi en kaka med rabarber eller andra bär från från naturen. Det finns få saker som inger så mycket lugn som en blomstrande trädgård.

För de som önskar lunch har vi en grillplats med utsikt över våra beteshagar. Där hjälps vi åt att grilla korv tillsammans, en mycket uppskattad aktivitet av både stora och små. Inget smakar så bra som en lunch ute i naturen!

Vi har annordnat både barnkalas, öppna gårds-dagar, femkamper och  även middagsbjudningar på logen. Vi är öppna för nya idéer och inslag här på gården, så tveka inte att höra av er om ni funderar på något!

 

Från våra tidigare besökare:

"Vi har besökt Sanna och gården regelbundet under snart tre års tid. Våra gäster på dagverksamheten ser alltid fram emot att få åka ut till gården med dess djur och upplevelser. Sanna är alltid så välkomnande och aktiviteterna är både välplanerade och genomtänka"

/Personalen på Cypressens dagverksamhet för personer med minnessvårigheter i Skövde kommun.

 

” Vi har under hösten-17 haft förmånen att få besöka "En svart ko ger vit mjölk", med våra syskongrupper. Det har varit så uppskattat från ALLA. Stort engagemang från ägare med team i lekar/tävlingar och mycket mer. Tack!! Vi önskar att få komma tillbaka!

/ Maritha, Elisabeth o Vicky Anhörigstödsverksamheten i Skövde Kommun”

 

"Vi kan verkligen rekommendera att ha barnkalas på Sörgården - vår son har önskat det tre år i rad! Kalaset innehåller allt från gos med djuren, hoppa i hö, disco i ladan och mycket gott fika till alla barnen. För att inte tala om den uppskattade skattjakten, som innehåller olika kluriga ledtrådar och har varit mycket spännande och uppskattat hos alla barnen. Tack Sanna & Mathias för att ni öppnar upp er gård så våra barn får möjligheten att bjuda sina kompisar på denna härliga upplevelse.

/Sanna & Björn - föräldrar.

 

 

"Man känner sig alltid lika välkommen när man kommer till Sannas lantgård. Man får gott hembakt välkomstfika och samlas tillsammans allihop för att lära känna varandra innan det bär iväg till djuren. Alla som kommer till Sanna kan vara med på dina egna villor och inga krav ställs på oss som är med. Dom har får på gården och det är dom mest kärvänliga får jag mött...man får vara hos dom och gosa och mata dom.Det finns även kaniner som man kan kela med och kossor som alla får vara med och mata. Innan korvgrillning så hjälps alla åt att bära ved och man startar elden. Det finns massor att pyssla med som tipspromenad, sitta i traktorn, gosa lite mer med djuren om  man vill.

Dagen avslutas med en riktig höjdpunkt och det är att sitta i en vagn efter traktorn och åka runt i den...det är mycket uppskattat och efter det är det avslutningfika 

Personal inom LSS i Skövde kommun, sommaraktivitet.

 

Kontakt:
Telefon: 076-8942241
Mail: Sannaandre@hotmail.com
Svarar jag inte på samtal - vänligen skicka ett sms eller mail
så återkommer jag så fort som möjligt!

 

2018

23/7 - Vi har djur till salu!

20/7 - Från dagens gårdsbesök

 

2017

15/11 - Till salu är uppdaterat! Vi säljer en grupp med dexterdjur
Och tackan Ida söker nytt hem!

 

 

5/11 - Nyklippta och nöjda får!Hurra!
I början av december blir vi föräldrar! 
Vi kommer därför att ta emot begränsat med besök efter mitten av November, men fram tills dess är ni välkomna att besöka oss.

Två små dexterkalvar har nu kommit till världen på Sörgården. Pojkar båda två!

Den 6e Maj har vi Gårdsdag! Passa på att hälsa på oss och
djuren, vi har öppna grindar 10-14. 
Mer information på --> Facebook

 

 

 

2016

Sommarens besök är i full gång! Här ser vi Kalle tillsammans med dexterkorna.

 

Den 20:e Maj kom första efterlängtade lamm-ungen - Greta! ♥

Alfred, en av årets dexter-kalvar.

 

Den 9e Maj hade vi en Gårdsdag där gården var öppen för besökare under fyra timmar.
Vilken succé! Fler bilder på vår facebook-sida.Den 11:e Mars kom äntligen årets
första kalv till världen!

Det blev en liten Ester


 

 

Bella är parad och vi hoppas på
kaninbebisar om en månad ♥

 

 

Flera dagar har blivit bokade i sommar.
Vi ser självfallet fram emot detta!