Sörgården

Välkommna till Sörgården - en liten lantgård i utkanten av Väring, cirka två mil norr om Skövde. Jag och min sambo Mathias flyttade in på gården i juni 2012. Vår dröm har alltid varit att bo på landet och att ha en egen gård och äntligen hittade vi ett ställe där vi kunde förverkliga vår dröm!

När vi först kom hit hade inga djur på bott på gården på många år och alla byggnader var i behov av lite kärlek. Huset fick första uppmärksamheten och sen kunde vi äntligen lägga lite tid på ladugården. Vintern 2013 kunde vi med glädje stalla in både Dexterkort och Klövsjöfår i  ladugården som fått nya djurboxar och bättre tillgänglighet. Det var ett stort steg för oss!

Till gården hör 10ha mark, varav hälften är betesmark åt djuren. Vi brukar till viss del jorden själva och försörjer djuren med gräs ifrån våra egna gärden under stödfodringsperioden.

Det bästa med Sörgården är att det finns så mycket att utveckla. Vi har stora möjligheter anpassa den helt efter våra drömmar och vi njuter av alla projekt. 

Brygghuset

Under hösten 2014 renoverade vi ett av rummen i vårt så kallade Brygghus. Ett ställe där man vid ruskigt väder kan värma sig, fika, läsa och koppla av om så önskas. Men det fungerar också som café på våra Gårdsdagar. Här har vi haft många varma och mysiga fikastunder under årets kalla och ruskiga dagar.

 

Brygghuset en solig kväll i MajBrygghuset under vår Gårdsdag

 Våren 2016 utökade vi med en altan också, här är den redo för barnkalas!

 

 

 

Ute-dasset

Våren 2015 stod vårt utedass färdigt. Ett stort och rymligt dass med lantlig inspiration som förr i tiden. Dasset är anpassat för att få plats med manuell och el-rullstol. Skötbord finns och självfallet är det också två-sittsigt, ett måste på ett dass! 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)